AKTUÁLIS AKCIÓK DÍJFIZETÉS DOKUMENTUMOK ÁSZF SEGÍTSÉG KAPCSOLAT RÓLUNK

Partnereink:Utolsó módosítás időpontja:
2021-10-27
Műszaki információ

Hogyan érhető el az HBO GO szolgáltatás?
 
Az HBO GO internetes videótár a nap 24 órájában elérhető, és több mint 1500 órányi filmet, sorozatot, dokumentumfilmet kínál nézőinek. Válogasson a legnagyobb hollywoodi sikerfilmek, a legjobb sorozatok, dokumentumfilmek és az HBO saját gyártású produkciói között! Már mobileszközökön - okostelefonon és táblagépen - is elérhető. Használatához -lehetőség szerint nagy sávszélességű, minimum 6 Mbit/s- letöltési sebességű- Internet kapcsolat szükséges.

Elő kell fizetnem a HBO-ra, hogy nézhessem az HBO GO műsorait?

Igen, a HBO GO szolgáltatás igénybevételéhez érvényes HBO MaxPak előfizetéssel kell rendelkeznie, valamint 12 hónap hűségidő vállalása szükséges. 

Hol találok műszaki segítséget a HBO GO-val kapcsolatban?

Részletes műszaki segítséget, valamint általános információkat az HBO Go honlapján az alábbi linken érhetik el:

http://www.hbogo.hu/pages/faq.aspx 

Természetesen kollégáink is állnak szíves rendelkezésére az Ügyfélszolgálat elérhetőségein.

 
A Mini csomagra előfizetése esetén van e lehetõség a digitális TV adások vételére?
 
A Mini csomagban műszaki okok miatt nem lehetséges az analóg és digitális adások együttes vétele.
A Mini csomagban 21 analóg TV adás kerül továbbításra, digitális csatornák nélkül. Teljes digitális szolgáltatást csak a Családi csomag esetében tudunk biztosítani.
 
Új, a digitális kábeles műsorok vételére alkalmas TV-készülékem van. Lehetséges-e vele a kábelen kódolt mûsorokat is Settop Box nélkül nézni?
A kódolt formában továbbított digitális műsorok vételéhez szükség van egy dekóder (chip) kártyára is. A digitális adások vételére alkalmas TV vevõkészülekbe ez a kártya egy ún. kártyafogadó modul segítségével helyezhetõ be a TV e-célra kialakított csatlakozó felületén (CI modulfogadó) keresztül. A TV készülékek szoftverétõl függ azonban, hogy ez a szolgáltatás elérhető e az adott készüléken. Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére amennyiben kérdése merülne fel a témával kapcsolatban.
Új TV készüléket szeretnék vásárolni. Milyen szempontokra ügyeljek, a készülék kiválasztásánál?
 
Ma már többnyire csak 16:9-es "szélesvásznú" képaránnyal rendelkezõ LCD vagy plazma TV-ket árusítanak az szórakoztató elektronikai áruházakban. Fontos szempont lehet, hogy egyre inkább terjedőben vannak a nagyfelbontású digitális adások, ezért célszerû a nagyfelbontású HD megjelenítést támogatõ készüléket választani. További lényeges szempont, ha a kábelen az ún. DVB-C szabványban terjesztett műsorokat is szeretnék nézni, a készülék rendelkezzen digitális kábeles tunerrel. (FONTOS! Sok régebbi készülékben csak a földi antennával vehetõ digitális DVB-T tuner van beépítve, a kábeles nem! Ezek a készülékek közvetlenül nem alkalmasak a kábeles digitális vételre!) Célszerû körültekintően tájékozódni tehát a vásárlást megelőzően.
Hogyan tudom nézni a digitális formában továbbított nagyfelbontású (HD) adásokat?
 
A digitálisan fogható nagyfelbontású "HD" mûsorokat DVB-C szabványban MPEG-4 tömörítéssel juttatjuk el elõfizetõinkhez. A programok vételéhez HD digitális kábelvevõ egység, "Set Top Box" szükséges, vagy olyan digitális tunerrel felszerelt LCD vagy plazma TV készülék amely képes a kábelen DVB-C szabványban terjesztett HD műsorok vételére.
Hogyan lehet megelõzni a villámlás által az elektronikus berendezésekben okozott károkat?
 
A nyári idõjárás jellemzõi a hirtelen jött záporok, zivatarok és a velük együtt lecsapó villámok is.
Tudta, hogy a villámhárító nem az egyetlen és elegendõ villámvédelmi eszköz?
Az elsõdleges villámvédelem ellenére (pl. villámhárító) sincsenek biztonságban a villámcsapások hatásaitól az elektronikus eszközeink. Még az épületet nem roncsoló villámok is károsíthatják híradástechnikai berendezéseinket és számítógépeinket. A villámok elektromágneses tere a villamos hálózatokon keresztül a hírközlési és informatikai rendszereinkbe túlfeszültséget juttathat, ez a túlfeszültség tönkreteheti az érzékeny berendezéseket, esetenként zárlatokat vagy tüzeket is okozhat.
Hogyan védekezhetünk a villámkárok ellen? A legegyszerûbb és a legtöbb esetben hatásos védekezés, ha zivataros idõjáráskor vagy villámlás esetén az összes elektronikus eszköz (pl. számítógép, modem, nyomtató, TV, HIFI, stb.) fali kábeleit kihúzzuk a csatlakozókból. Ilyen esetben mind a hálózati 230V-os,mind pedig az antennavezetéket is célszerû lecsatlakoztatni.
Az elõfizetõi szerzõdések és az eszköz átvételi lap alapján az Internet kapcsolatot biztosító eszközök (melyek lehetnek: vezeték nélküli router vagy ktv modem) biztosítása az elõfizetõ feladata a meglévõ vagyonbiztosításának kiegészítésével. A leggyakoribb káresemény a villám és a másodlagos villámjelenségek okozta meghibásodás, mely csak teljes eszközcserével javítható. Használjon túlfeszültség-védelmi eszközt!
A néhány ezer forintos kiegészítõk hatékony védelmet nyújtanak az otthoni, irodai és vállalati felhasználóknak. Ne feledje, érdemes védeni értékes elektronikus berendezéseit a villámkárok ellen, hiszen egy esetleges villámcsapás miatti meghibásodás több tíz vagy százezer forintos kárt is okozhat Önnek.


Nem szeretném, hogy egyes programokat gyermekeim is nézhessenek. Megoldható e?
 
Természetesen igen. 
A digitális vevőn bármelyik adó egy négyszámjegyû kóddal lezárható.
A felnőtteknek szóló mûsorok esetében a dekóder gyárilag lezárva kerül átadásra.
A kódolt műsorok esetében a chipkártya kihúzásával minden kódolt műsor vételének lehetősége megszűnik. Az új digitális TV készülékeknél a használati útmutatóban leírtak szerint állítható be a gyerekzár funkció. Egyes TV készülékeknél a korhatár besorolás szerinti szűrés is kiválasztható (Tehát pl. a 16-éven felülieknek szóló műsorok csak egy PIN kód beütése után nézhetőek) 
Csatlakoztatható e a digitális kábelvevõ egység "Set Top Box" a meglévõ
házimozi berendezésemhez?
 
Igen, a készülék optikai és RCA koax digitális hangkimenettel is rendelkezik.
A kábelhálózaton továbbított mûsorok így digitális sztereó hangminõségben, egyes műsorok (HBO, Pro7, Sat1, RTL) pedig 5.1-es házimozi hangzásban élvezhetők.
Hol találom a hálózaton a digitális programkat?
 
A digitális mûsorokat tartalmazó csatornák a következõk:

370 MHz (QAM 256)
378 MHz (QAM 256)
386 MHz (QAM 256)
394 MHz (QAM 256)
402 MHz (QAM 256)
410 MHz (QAM 256)
418 MHz (QAM 256)
426 MHz (QAM 256)
434 MHz (QAM 256)
442 MHz (QAM 256)
450 MHz (QAM 256)
458 MHz (QAM 256)
466 MHz (QAM 256)
482 MHz (QAM 256)
490 MHz (QAM 256)
498 MHz (QAM 256)
506 MHz (QAM 256)
A honlap üzemeltetőjének részletes adatai: itt!