AKTUÁLIS AKCIÓK DÍJFIZETÉS DOKUMENTUMOK ÁSZF SEGÍTSÉG KAPCSOLAT RÓLUNK

Partnereink:Utolsó módosítás időpontja:
2021-10-27
Műszaki információ

Kicseréltem a számítógépemet, és nem működik az internet. Mit kell tennem?
 
A Vác Városi Kábeltelevízió Kft. kábeltelevíziós hálózaton nyújtott modemes internetszolgáltatásához a felügyeleti rendszer csak abban az esetben enged hozzáférést, amennyiben a modemre csatlakoztatott eszköz (számítógép, router) fizikai címe (MAC Address) regisztrálva van. Az új eszköz fizikai címének lekérdezéséhez a "MAC Address lekérdezése" címû letölthető dokumentum nyújt segítséget, de természetesen kollégáink is szívesen állnak rendelkezésére elérhetőségeinken.
Több számítógépet szeretnék egyidejűleg üzemeltetni a lakásban. Van-e erre lehetőségem?
 
Természetesen igen. Ehhez az Internet csatlakozási pont mögé (modem ethernet kimenet) egy internet szétosztó berendezést -routert- szükséges telepíteni. A router segítségével lehetőség van több számítógéppel kapcsolódni a világhálóra, Wi-Fi (vezeték nélküli) eszköz esetében kábeles kötöttségek nélkül is. A témáról bővebb tájékoztatót a "Letölthető Doksik" menüpont alól letölthető "Router telepítési segédlet" dokumentumban találhat. Fontos tudni, hogy a nagysebességű (30 Megabit/sec fölötti) csomagok esetében a vezeték nélküli router típusa és a lakásban történő elhelyezési pontja nagyban befolyásolja az elérhető vezeték nélküli (Wi-Fi) sávszélességet. A telepítéshez és az eszköz kiválasztásához kérjék kollégáink segítségét! 

Ráköthetõ e az internet csatlakozási pontra TV készülék?

 
Nem! Az internet modem csatlakozójára csak és kizárólag a megfelelõ mûszaki paraméterekkel rendelkezõ modem kapcsolódhat. Televizió készüléket errõl a csatlakozóról üzemeltetni szigorúan tilos!!!
 
A honlap üzemeltetőjének részletes adatai: itt!